Zavoare Electromagnetice pentru usi rezistente la foc

, Categorie Blog,Subansamble , Comentarii 0 Comentarii

Normele de protectie si preventie la incendiu au fost modificate constant de autoritati. Astfel, producatorii au cautat solutii sa integreze in usile rezistente la foc si zavoare electrice rezistente la foc. La momentul actual se produc zavoare electromagnetice rezistente la foc care au punctul de topire al materialului din care sunt confectionate peste 1000 grade Celsius. Cea mai uzuala metoda de fabricatie acestora este Fail-Secure: deschis atunci cand sistemul este alimentat cu energie si blocat atunci cand alimentarea este intrerupta. Sunt folosite in special pentru sistemele de control acces si pot intampina o forta de pana la 10.000 N datorita corpului electrozavorului care este fabricat din otel turnat sub presiune. Acestia detin certificare pentru utilizarea cu usile rezistente la foc.

Zavoarele electromagnetice rezistente la foc sunt complet reversibile, deci se pot folosi atat pe usile cu deschidere pe dreapta cat si pe usile cu deschidere pe stanga si pot avea si functie de monitorizare. Alimentarea se poate face, datorita calitatii bobinelor montate, in interior, in plaja de curent 6-24 V AC/DC.

Cel mai bun exemplu de utilizare este acela in care se protejeaza culoare de evacuare din spatii si cladiri. Usile rezistente la foc se monteaza in asa fel incat sa protejeze culoarul de incendiu si propagarea fumului si gazelor toxice. La izbucnirea incendiului si oprirea alimentarii cu energie electrica, usile rezistente la foc, dotate cu astfel de zavoare, raman blocate si nu pot fi accesate din exterior. La partea interioara acestea pot fi dotate cu maner sau bara antipanica facand posibil accesul persoanelor din interior catre culoarul de evacuare. Din exterior catre interior (sau catre focarul de incendiu) ele nu pot fi accesate, accidental sau din cauza panicii, punand astfel culoarul de evacuare in pericol.

Siguranta evacuarii ramane astfel constanta pe toata perioada rezistentei la foc a usilor si zavoarelor electromagnetice aferente.

Mentenanta Web by Firma Web Design