Usile armonice

, Categorie Blog,Produse , Comentarii 0 Comentarii


Usile armonice sunt usi care dispun de un sistem de culisare putin diferit fata de usile glisante. Usile glisante aluneca pe directia de mers, pe cand usile armonice o fac perpendicular pe aceasta. Astfel usile armonice se pliaza pana la capatul peretelui, nefiind necesara demontarea acestora pentru a deschide spatiul. Aceasta miscare se datoreaza faptului ca glisarea se face pe centru panoului si nu in doua sau mai multe puncte. Fiind interconectate, usile armonice dau un aspect de acordeon.


Cea mai veche usa armonica a fost gasita in orasul Pompei si dateaza din secolul I d.H.

In general acestea sunt folosite pentru spatiile interioare. Usile armonice pot fi produse din mai multe materiale (lemn, PVC, sticla, aluminiu) sau din diverse combinatii de materiale.

In cea mai mare parte acest model de deschidere este utilizat pentru usile din interiorul locuintelor, insa pot fi utilizate si pentru halele industriale. Usa industriala armonica este facuta din otel galvanizat, formata din foi, sistem de ghidare si roti. Toate elementele usii sunt realizate din otel galvanizat. Usile armonice industriale pot fi echipate cu usi pietonale cu prag sau fara prag, utilizate pentru circulatie frecventa, evitandu-se astfel deschiderea usii principale.


Usile armonice industriale pot fi actionate manual sau automatizat prin intermediul unui panou de control cu telecomanda sau buton de panou. Pentru modelele de dimensiuni mari este necesara montarea unor sine pentru automatizarea acesteia. Actionarea automata a usii armonice permite deschiderea completa in doar 7 secunde, indiferent de dimensiune.

Mentenanta Web by Firma Web Design