Sticla rezistenta la foc

, Categorie Blog,Subansamble , Comentarii 0 Comentarii

Elementele arhitecturale din zilele noastre utilizeaza cu succes compartimentari interioare sau exterioare a spatiilor cladirilor din structuri transparente. Pentru aplicarea sistemelor de inchidere si delimitare a spatiilor sunt impuse si necesare insertii de vitrari transparente. Toate aceste cerinte au dus la cercetare si dezvoltare rapida a sticlei speciale rezistente la foc.
Astazi pot fi utilizate structuri transparente care indeplinesc cerintele similare stabilite pentru celelalte structuri de compartimentare. Astfel, ele isi pastreaza functia de delimitare a spatiului, impiedica expansiunea focului si fumului, precum si reducerea sau stoparea radiatiei termice emise de focar. Prin satisfacerea acestor cerinte structura impiedica autoaprinderea produselor, materialelor depozitate in partea protejata la foc si asigura utilizarea libera si protejata a cailor de evacuare.
Sticla rezistenta la foc poate fi clasificata in trei mari categorii cu proprietati de rezistenta intre 30 si 120 de minute.

Sticla din clasa E confera protectie la flacara si gaze arse, pastrand integritatea si comportandu-se la fel ca un geam securizat calit. Poate fi realizata pentru clasele E30, E60, E90 si chiar E120 in grosimi de la 5 la 12 mm. Poate fi colorat in masa, satinat, imprimat, serigrafiat sau tratat impotriva radiatiei solare.

Sticla din clasa EW asigura protectie la flacara si gaze arse, dar in acelasi timp, reduce radiatia termica emisa de focar. Este disponibil pentru clasele EW30, EW60, EW90 si EW120. Se pot aplica diverse procedee decorative pe suprafata. Structura este alcatuita din minim doua foi de geam si un strat dintr-un gel termo-reactiv (intumescent) aplicat intre suprafetele care vin in contact la lipire. La aparitia factorului reactiv, respectiv temperaturii, gelul aflat intre foile de geam reactioneaza, solidificandu-se si reducand in acest fel radiatia termica emisa de focar. Sunt si cerinte in care gelul isi modifica transparenta, respectiv culoarea si formeaza un strat opac protejand astfel si impotriva radiatiei luminoase.

Sticla rezistenta la foc din clasa EI ofera in principal izolare termica fata de focar. De asemenea, la fel ca celelalte clase, protejeaza la flacara si fum. Sticla EI este realizata multistrat din doua sau mai multe foi securizate ce au intre ele un gel transparent care intra in reactie la o anumita temperatura. La atingerea punctului de temperatura gelul se solidifica si devine opac. Astfel creeaza un scut protector la radiatia termica. Gradul de protectie creste odata cu cresterea numarului de straturi aplicate cu gel intumescent. Se poate realiza in grosimi de la 16 mm (EI30), 25 mm (EI60), 36 mm (EI90) si pana la 60 mm (EI120). Se poate folosi pentru inchideri mari, datorita dimensiunilor robuste, are rezistenta la foc si stabilitate simetrica la UV.

Mentenanta Web by Firma Web Design