Tamplarie PVC, sticla si aluminiu

Reparatii tamplarie Expert Service 24/7

Reparatii Tamplarie PVC, sticla si aluminiu Expert Service 24/7

Compartimentarile vitrate sunt realizate din sticla si ofera luminozitate, aspect atragator, confort in utilizare. Exista o gama variata de profile de montaj pentru compartimentarile de sticla, vizibile sau ascunse. Sticla poate fi realizata prin diverse metode iar profilele pot fi realizate in culorile dorite de client.
Spre deosebire de alte variante de partitionare a spatiului, compartimentarile din sticla confera interioarelor o nota moderna, permitand mentinerea iluminarii naturale a incaperilor.

Din sticla se pot crea interioare unice, adaptate in functie de caracteristicile fiecarui caz in parte, avand avantajul reducerii termenelor de executie fata de variantele clasice de compartimentare si un pret competitiv.

Compartimentarile din sticla se executa din sticla securizata cu grosime 8-12mm in functie de destinatie, tipul de sticla utilizat variind in functie de cerintele beneficiarului sau de particularitatile fiecarui proiect. Sticla poate fi clara, mata (satinata), colorata in masa, opaca (colorata), sablata partial sau cu model sau cu folie decorativa aplicata.

Avand un spectru larg de modele si tipuri, elementele de feronerie pentru realizarea ansamblurilor din sticla securizata permit realizarea a aproape orice varianta de design.

Sticla poate fi fixata intr-o gama larga de aranjamente, cu panouri fixe, cu usi simple sau duble intercalate in pereti, continuu sau sub diferite unghiuri.

Peretii mobili formati din mai multe panouri de sticla se pot plia in lateral pe unul sau pe ambii pereti laterali. Sunt cea mai buna alegere cand spatiul nu permite montarea unor usi cu deschidere normala, putandu-se plia sau parca oriunde pentru a elibera intreg spatiul in caz de nevoie. Sunt ideali in locuinte, ca pereti despartitori intre camere, ca solutie de inchidere pentru terase, balcoane, dar si in spatii comerciale.

Partitionarile mobile din sticla sunt folosite in centre comerciale, cladiri, birouri, mall-uri, permitand transformarea magazinelor sau altor zone, in spatii deschise, fara bariere. Peretii mobili reprezinta solutia perfecta pentru deschideri de anvergura, panourile aliniindu-se perfect cu restul fatadei cand sunt inchise, iar cand sunt deschise se stivuiesc lateral, in nisa de parcare.

Acestea pot avea si usi din sticla incluse sau pot fi doar foi care gliseaza.

La executia lor se folosesc panouri din sticla securizata, montate intr-o cale de rulare fixata in tavan, cu role speciale care permit deplasarea cu usurinta si fara zgomot a panourilor. Foile din sticla se muta foarte usor, manual, dupa care se fixeaza pe pozitie.

Dintre producatorii cei mai importanti de feronerie pentru compartimentari mobile si fixe din sticla ii amintim pe Dorma si GEZE din Germania si Casma din Italia.

Tamplaria din aluminiu este caracterizata de o buna rezistenta la actiunea factorilor agresivi ai mediului, fapt ce ii confera o durata lunga de utilizare. Profilele de aluminiu impreuna cu geamul termopan sunt utilizate la toate tipurile de tamplarie: usi, ferestre si balcoane.

Profilele din aluminiu se impart in 2 mari categorii, in functie de gradul de izolare termica:
- profil fara bariera termica/unicameral – recomandat pentru zone cu un climat cald, doar pentru usi interioare sau balcoane;
- profil cu bariera termica – din poliamida – asemanator cu profilul PVC din punctul de vedere al indicelui de transfer termic.

Tamplaria de aluminiu este disponibila in urmatoarele variante de deschideri: deschidere laterala, deschidere batanta si deschidere oscilo-batanta. Utilizand feronerie reglabila, exista acum posibilitatea crearii unor reglaje fine, astfel ca partile mobile sa aiba o functionare ireprosabila.

Profilele de tamplarie aluminiu se gasesc in toate nuantele de culori RAL, clientii avand posibilitatea de a alege orice culoare, functie de gusturile proprii.

Gradul ridicat de fiabilitate si etansarea foarte buna este rezultatul utilizarii unui sistem de feronerie deosebit de performant si a unui sistem de etansare (format din mai multe garnituri special profilate montate pe cercevea fabricate din EPDM, rezistent la uzura, cu capacitate intarziata de imbatranire, garantandu-se astfel ani indelungati asigurarea unei bune etanseizari).

Tamplaria din aluminiu, denumita generic ” Termopane Aluminiu” da posibilitatea realizarii de solutii tehnice din cele mai diverse pentru realizarea de usi, ferestre si balcoane, de calitati foarte diferite, in functie de varianta aleasa de catre client.

Avantajele Tamplariei din Aluminiu:

 • Rezistente mecanice foarte ridicate;
 • Rezistenta la factorii agresivi ai mediului;
 • O buna comportare elastica a materialului;
 • Un raport Rezistenta / Greutate foarte buna;
 • O buna manevrabilitate;
 • O buna izolare termica si fonica;
 • Deformatii mici in urma ciclului inghet-dezghet;
 • O intretinere facila (foarte usor de curatat).

Tamplarie PVC
Ca alternativa la tamplaria din aluminiu a aparut in ultimii ani tamplaria din PVC regasita in special in zona rezidentiala care prezinta cateva avantaje fata de tamplaria din aluminiu, cum ar fi:
- Conductivitatea termica redusa a PVC-ului (tamplarie pvc) si numeroasele alveole in configuratia profilului confera tamplariei o izolatie termica superioara care evita fenomenul de condens pe suprafata.
Capacitatea de termoizolare a PVC-ului este marita prin adancimea mare a constructiei profilului, de pana la 84 mm, de modul de constructie al profilului bazat pe mai multe camere interioare, de folosirea unui sistem dublu de etansare si a unui geam izolator corespunzator.
- Protectia fonica superioara fata de tamplaria din aluminiu deoarece asamblarea profilelor se face prin sudura si nu prin prindere mecanica.
Cu un indice de atenuare fonica de pana la 45 dB, ferestrele din PVC ofera protectie eficienta la zgomotul prea mare, avand in vedere ca pentru o incapere de locuit se considera ca nederanjanta o valoare maxima a zgomotului de 65 dB.

Prin solutia constructiva adoptata si prin tipul de geam utilizat (termoizolator sau cu alcatuiri speciale, ce poate ajunge la grosimi de pana la 48 mm), ferestrele din PVC sunt superioare celor din aluminiu in privinta izolarii termice si fonice deosebite foarte importanta in ultimii ani pentru zona rezidentiala.

USI DIN TAMPLARIE PVC, sticla si Aluminiu – reguli si proceduri de mentenanta:

Control functional componente specifice:

 • Control componente (broasca, manere, garnituri, bara antipanica, amortizor, contact magnetic, electrozavor, motor electric pentru desfumare etc);
 • Verificare si reglare inchidere pe toc;
 • Verificare sistem de incuiere;
 • Verificare garnituri de etansare;
 • Verificare verticalitate si planeitate toc si foaie;
 • Verificare functionare sisteme de siguranta (electromagnet, contact magnetic, electrozavor, contact Riegel, motor electric pentru desfumare etc);
 • Reglaj amortizor, balamale, manere, bara antipanica si gresare componente mobile;
 • Verificare etanseitate usa / fereastra;
 • Strangeri si refaceri imbinari.

Control actionare electrica:

 • Control impamantare;
 • Control izolatie electrica;
 • Control si verificare motoare si aparataj de comutare;
 • Control sisteme de comanda si sisteme de siguranta;
 • Probe functionale si reglaje (conform prescriptii furnizor).

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA – USI DIN TAMPLARIE PVC, STICLA SI ALUMIU:

 • Control, verificare si refacere prinderi de pereti;
 • Curatare si gresare sistem de glisare, balamale, broaste, bare antipanica;
 • Reglare angrenaje;
 • Gresare angrenaje;
 • Strangeri si refaceri imbinari;
 • Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service:
Profile – Alumil, Exalco, Profilco, Schuco, Metra, Wicona, Veka etc.
Accesoriii – Cervellini, G-U, Roto, Maco, Stublina etc.

Mentenanta Web by Firma Web Design