Sisteme de andocare

Reparatii rampa Expert Service 24/7

Reparatii Rampa Expert Service 24/7

Sistemele de andocare sunt solutii tehnice complete pentru incarcare / descarcare si transbordare marfuri si produse care au rolul de a egaliza diferenta de nivel intre depozit si platforma camionului. Ele reprezinta solutia cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor de incarcare / descarcare, etansare la intemperii, praf si temperatura. Acestea ajuta la eficienta incarcarii / descarcarii marfurilor precum si la sporirea productivitatii.

Expert Service 24/7 poate furniza solutii tehnice de andocare pentru incarcare / descarcare la nivelul tuturor necesitatilor clientului, respectand toate normele de mediu si directivele CE. Va invitam sa va lasati sfatuiti de specialistii nostrii!

Sistemele de andocare constau in:

Usi sectionale / rapide / rulouri rapide:
Usile sectionale / rapide / rulouri rapide se monteaza la inchiderea golului in fatada cladirii (descriere – vezi sectiune dedicata in site). Dincolo de acestea se monteaza rampele, respectiv burdufurile de etansare.

Rampe de egalizare din otel sau aluminiu cu actionare manuala:
Reprezinta cea mai economica solutie de egalizare a diferentelor de nivel intre depozit si platforma de incarcare a camionului. In functie de model acestea sunt echipate cu sisteme de amortizare constand din pistoane hidraulice / pneumatice sau ansamblu de arcuri facand astfel posibil manevrarea lor de catre o singura persoana. Pot fi instalate fix- cate una la fiecare poarta de incarcare/descarcare sau pot fi montate pe o sina de culisare deservind astfel mai multe porti de trafic pe o fatada a cladirii. Au maner de actionare si sistem automat de blocare pentru manevrarea in siguranta.

Rampe de egalizare cu clapa rabatabila sau telescopica, electro-hidraulice:
Au o constructie robusta din otel astfel incat pot fi compensate fara probleme chiar si sarcini inegale. Sistemul hidraulic este usor de actionat si sigur in exploatare. Acesta deplaseaza atat rampa cat si clapa rabatabila sau telescopica. Cilindrii hidraulici au sistem de siguranta pentru a evita accidentele si ranirea personalului, de exemplu in cazul in care camionul pleaca prea devreme si rampa nu mai este incarcata. Partea rabatabila / telescopica se poate executa la cerere in trei tipuri: dreapta, inclinata sau cu segmente de completare pentru a satisface toate latimile de camioane.

Standard, acestea se livreaza vopsite, iar in cerinte speciale pot fi livrate in varianta galvanizat. Instalarea lor este variata si se poate realiza de la montajul intr-o fosa preexistenta pana la inglobarea directa in soclul halei, la momentul turnarii betonului.

Burdufuri de etansare, simple sau gonflabile:
Burdufurile protejeaza marfurile ce urmeaza a fi transbordate de influenta intemperiilor, reduc costurile energetice si previn formarea curentilor de aer. Sunt realizate din cauciuc armat, rezistent la uzura, adaptate la toate marimile de camioane si pot fi utilizate universal. Prelatele de etansare sunt montate pe rame zincate, conectate prin intermediul bratelor articulate sau tip foarfeca. Ele sunt flexibile, impiedicand producerea de daune ca urmare a coliziunii, iar in cazul unei parcari imprecise pot realiza o etansare eficienta.
Burdufurile gonflabile si cele cu perne umplute cu material expandat sau perne gonflabile se folosesc in special pentru incinte in care temperatura ori igiena este controlata strict. Burdufurile gonflabile etanseaza excelent si sunt pretabile pentru orice dimensiune de camion. Burdufurile cu perne pot fi realizare in combinatii de perne gonflabile cu perne umplute cu material expandat pentru o etansare si potrivire pe dimensiunile optime ale camionului. Toate burdufurile pot fi inscriptionate cu cifre pentru identificare in cadrul centrelor logistice mari cat si cu benzi fosforescente pentru ghidarea soferilor de camioane.

Modulele de etansare:
Sunt unitati de transbordare complete compuse din: podest cu rampa de egalizare, pereti si tavan captusiti si deschidere de incarcare cu burduf de etansare pentru usa. Podestele sunt realizate standard zincate in baie. Au stalpi de sustinere reglabili pe inaltime si astfel nivelul podestului poate fi ulterior adaptat. In cazul transformarii constructiei sau in cazul mutarii pot fi demontate si montate rapid. Pot fi montate in unghi de 90°, sau sub forma dintilor de fierastrau in unghi de 30°, 40° sau 60° lasand astfel un spatiu de manevra suplimentar pentru camioane. Pot fi aplicate la exteriorul cladirii fara a fi necesara modificarea constructiei, astfel suprafata interioara a cladirii poate fi utilizata la maxim.

Rampe mobile:
Reprezinta constructii independente, mobile, sigure care asigura compensarea diferentei de nivel intre sol si camion. Pot fi mutate in curtea depozitului oriunde sunt necesare si manevrate de un singur lucrator cu un stivuitor.

Platforme de ridicat (lifturi electro-hidraulice):
Sistemul electro-hidraulic al platformei permite ridicarea / coborarea in siguranta a marfurilor. Din punct de vedere al egalarii diferentelor de nivel este cel mai versatil sistem. In general sunt utilizate acolo unde spatiul si diferenta de nivel nu permite instalarea altui tip de sistem de egalizare.

Sistemele de andocare pot fi echipate aditional cu:
– Tampoane de capat din cauciuc. Sunt combinate cu placi aditionale de montaj si placi de protectie pentru consolidare si fixare. Au rolul de a feri statia de transbordare de impactul camioanelor la pozitionare;
– Scari pentru podeste cu trepte zincate antiderapante;
– Stalpi de marcare cu dungi de atentionare;
– Ghidaje pe sol pentru rotile camioanelor – ajuta soferii sa parcheze corect si fara riscuri de lovire a echipamentelor;
– Sisteme de iluminare mobila pentru interiorul camionului;
– Element blocare roata, pentru limitarea parcarii sau pentru evitarea plecarii nedorite (la cerere cu senzori pentru sistemul de semaforizare);
– Semnalizatoare optice – cu functie de atentionare sau eliberare drum, cu senzor blocare roata, bariera de senzori pentru parcare si interconditionare cu usa sectionala / rapida, rampa, etc.

RAMPE DE EGALIZARE SI BURDUF DE ETANSARE – reguli si proceduri de mentenanta:

Control functional componente specifice:

 • Verificare suprafata platformei;
 • Verificare brat actionare si sistem de siguranta;
 • Verificare stare sisteme hidraulice – scurgeri de ulei;
 • Verificare stare balamale, clapeta articulata, clapeta telescopica;
 • Verificare pistoane de actionare pneumatice / hidraulice;
 • Stare cadru rama;
 • Verificare sina culisare rampa;
 • Verificare unitate hidraulica;
 • Stare furtunuri hidraulice, cilindri, pistoane.

Control actionare electrica:

 • Cabluri electrice si interconectare;
 • Impamantare;
 • Izolatie cabluri si panouri de actionare;
 • Verificare integritate panouri de actionare, butoane, afisaj si avertizare;
 • Verificare sisteme de siguranta, repozitionare, iluminare, interconectarea cu usa sectionala / rapida;
 • Test presiune, test siguranta.

Control functional componente specifice burduf:

 • Stare uzura prelate si perne de aer;
 • Flexibilitate articulatii elemente mobile;
 • Integritate prelate, perne si articulatii;
 • Stare instalatie aer;
 • Verificare sistem siguranta si supape presiune;
 • Stare marcaje de ghidaj pentru soferi;
 • Verificare integritate si dispunere tampoane cauciuc.

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA – rampe de egalizare si burduf de etansare:

 • Controlul, verificarea si refacerea prinderilor la pereti si la tavan;
 • Controlul, verificarea si refacerea elementelor de imbinare cu pardoseala si pereti;
 • Curatarea si gresarea sistemelor de glisare;
 • Reglare role si angrenaje;
 • Gresare role si angrenaje;
 • Strangeri si refaceri imbinari, reglaje;
 • Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service:
Hormann, Crawford-HAFA, Inkema, Rite-Hite, Novoferm, Campisa, Eurodock, EMI, LOADINGSYS, Caema, Altec GMBH, TM Pedane, Tecno Industriale, Ditec, Albany, Teckentrup, Isoteck, Efaflex, EOS-Tore, Lindab, Smilo, Condoor, Flexi-Force etc.

Mentenanta Web by Firma Web Design